Производот може да се врати во рок од 15 дена од денот на приемот на пратката со приложување на фактурата, при што производот мора да бидe неупотребуван, неоштетен и спакуван во неговото оригинално пакување со етикета. Пакуваните производи се враќаат преку курурската служба на Еко Логистик Сервисот на адресата што ја добивате од нашите продавачи, на свој трошок. Во случај на поврат на средства, а без оглед на причината за враќање, Нени Компани / City Fashion има обврска враќањето на средствата да го изврши исклучиво преку VISA, EC/MC и Maestro и DINERS, што значи дека банката на барање на продавачот ќе изврши поврат на средствата на сметката на корисникот на картичката. Целокупната процедура за рефундација може да трае до 15 работни дена.

Замените се прават исклучиво онлајн. Праксата на замена на производите продолжува, истите се заменуваат единствено онлајн и не е можна физичка замена во нашите продавници.

Откако курирската служба ќе ви ја достави пратката, ве молиме проверете го производот и доколку на него има видливи оштетувања (искинати делови или нагмечување) или производот не е во согласност со вашата нарачка, ве молиме во рок од 24 часа да нè контактирате телефонски на бројот 078248074 Понеделник – Петок 09-16ч, Сабота 09-14ч, или пак да ни испратите емаил со свои податоци (име, презиме и телефон) на адресата online@cityfashion.mk и да ги наведете причините поради кои сакате да направите замена/враќање на пакетот. Ве молиме да нè контактирате најдоцна во рок од 24 часа од приемот на пратката. Нашите оператори ќе ве известат за понатамошната постапка, во најкраток можен рок.

Доколку на купениот производ се појават недостатоци во смисла на одредбите од Законот за заштита на потрошувачи, Ве молиме контактирајте нè на броjот 078248074 Понеделник – Петок 09-16ч, Сабота 09-14ч или испратете емаил со свои податоци (име, презиме и телефон) на online@cityfashion.mk заради понатамошни инструкции за процесирање на вашето барање.