Нени Компани е фирма во приватна сопственост на фамилијата Атанасови основана во 1993 год. во Скопје. Главна дејност на фирмата е малопродажба на текстилни производи од реномирани светски брендови.

Целта на фирмата е максимално да ги задоволи потребите и желбите на своите потрошувачи, пред се со изборот на висококвалитетни производи.

Со самото основање, во склопот на фирмата e бутикот „City Fashion” во Градскиот Трговски Центар во Скопје. Во 2012 година го отворивме ексклузивниот бутик „City Fashion” во шопинг центарот Skopje City Mall, a во Ноември 2015 година го отворивме бутикот „City Fashion OUTLET” во ТЦ Беверли Хилс.

Како резултат на успешното работење во Септември 2018 година во трговнскиот центар Скопје Сити мол го отвараме и ексклузивниот бутик „City Fashion WOMAN” кој е наменет исклучиво за женската популација.

Во Март 2019 година отвараме и уште еден аутлет “City Fashion Woman OUTLET” во ТЦ Беверли Хилс. Развојот го продолжуваме во Октомври 2020 кога ја отвараме нашата онлајн продавница www.cityfashion.mk

Експанзијата продолжува во Октомври 2021, кога ја отвараме новата мултибранд продавница “City fashion” во трговскиот центар Ист гејт мол.

Од самото основање па до денес фирмата е во постојан развој. На почетокот беа присутни само неколку брендови, а денес портфолиото на брендови кои се продаваат во нашите бутици е: Emporio Armani, Karl Lagerfeld, Pierre Cardin, JOOP, Armani Exchange, EA7, Antony Morato, La Martina, Hogan, Bogner, John Richmond, Eterna, Seidensticker, Club of Comfort, Michael Michael Kors, Elisabetta Franchi, Furla, Versace Jeans Couture, Just Cavalli, Love Moschino, Luisa Spagnoli, Betty Barclay, Silvian Heach…

Покрај малопродажните активности, Нени Компани е доста активна и во големопродажна активност, односно снабдувањето на многубројни државни институции и приватни фирми со висококвалитетна и модерна корпоративна облека.

И покрај зголемената конкуренција на македонскиот пазар, Нени Компани успешно ги извршува своите активности и постигнува значителни резултати во максималното задоволување на своите потрошувачи.

Друштво за трговија на мало и големо и производство
НЕНИ КОМПАНИ ДООЕЛ експорт-импорт Скопје
Кеј 13 Ноември, кула 3/9 Скопје
Тел. +389 2 3239 000
ЕМБР 4818369
ЕДБ МК 4030992107740